O descoperire fantastică despre care se vorbește foarte puțin a avut loc în anul 1898 într-un mormânt din Saqqara, Egipt. Este vorba de o machetă din lemn a unui obiect cu aripi.

Numai că în acea perioadă avionul nu fusese inventat…. Drept urmare, oamenii de știință au considerat că obiectul este reprezentarea unei păsări și l-au lăsat într-un muzeu din Cairo.

Formele aerodinamice, identice cu cele ale unui avion Corcorde

Mult mai târziu, în anul 1972 un arheolog a dat întâmplător de machetă și a rămas fără cuvinte când a observat că formele sale aerodinamice sunt identice cu cele ale unui avion Concorde.

Cu alte cuvinte, anticii aveau avioanele lor… Cât privește cele trei ziduri concentrice, cu o lungime de 360 m și o înălțime de șase metri construite în jurul fortăreței incașe Sacsayhuaman din Peru, nimeni nu va înțelege vreodată cum au reușit să fie atât de perfect îmbinate pietrele imense cântărind până la 300 de tone bucata, în condițiile în care nu s-a folosit mortar pentru a le fixa…

O altă mare ciudățenie al cărei mister nu a fost deslușit ține de harta amiralului turc Piri Reis, desenată în anul 1513 pe piele de gazelă, adăpostită în Palatul Topkapi din Istanbul.

Ineditul constă în faptul că jumătate din hartă prezintă coastele vestice ale Europei, nordul Africii, coasta Braziliei și diferite insule din Atlantic, dar pe hartă apare și… Antarctica. Care este desenată în cel mai mic detaliu și… neacoperită cu gheață. Și când ne gândim că potrivit cercetătorilor, continentul a fost acoperit cu gheață în ultimii 6000 de ani.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *