E minunat să savurezi o mâncare gustoasă, dar oare câți dintre noi știm ce să facem după? Cum să scăpăm, de exemplu, de mirosul greu de pe mâini sau de petele care par să nu se curețe? Iată care sunt cele mai bune sfaturi.

Ști ce să faci după ce ai gătit, ca să scapi de mirosul neplăcut sau de pete?-Bicarbonatul de sodiu te scapă de petele de ulei

Ai făcut o nebunie de pește cu usturoi da rai rămas cu mirosul impregnat în mâini? Folosește zeamă de lămâie sau pur și simplu freacă o lingură metalică între degete. De asemenea, zeama de lămâie sau oțetul curăță foarte bine blatul de bucătărie și tocătorul.

Lasă să acționeze un sfert de oră, apoi clătește. Dacă tapițeria sau hainele s-au pătat cu ulei, pune repede bicarbonat de sodiu, lasă zece minute și spală. Tot bicarbonatul, de data asta amestecat cu oțet se folosește pentru a curăța exteriorul cratițelor, al tigăilor sau al tăvilor.

Dacă mâncarea s-a lipit de fundul unei cratițe, pune cola, lasă să acționeze, apoi curăță. Nu pune mâncarea caldă în caserole sau vase din plastic, deoarece acestea pot elibera la căldură o substanță numită dioxină, dăunătoare pentru sănătate. Ai nevoie să tai tortul, ca să iasă ca la carte? Înmoaie cuțitul înainte într-un pahar cu apă caldă.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *