Vara, în zilele de caniculă, este un chin pentru gospodine „să se coacă” în fața mașinii de gătit ore întregi. De multe ori, se renunță la o masă normală, după o zi de muncă, limitându-se la o simplă salată de roșii.

În ceea ce privește dulciurile, mai toate sunt din fructe-Pepene surpriză

Iată rețeta pepenelui surpriză!

Se alege un pepene galben mare și copt. Se taie un capac cu cuțitul, apoi cu lingurița inoxidabilă se scot întâi semințele (care se aruncă), apoi parte din miez. Se amestecă miezul scos și tăiat bucățele cu diferite fructe tăiate și ele mărunt: mere, pere, piersici, caise, vișine, prune, fără sâmbure.
Câteva mure puse în amestec dau un colorit frumos umpluturii. Se amestecă toate cu zahăr pudră după gust, se stropesc cu rom (facultativ) și se umple cu ele coaja pepenului, și se pune capacul.

Se ține câteva ore la rece. Se servește tăiat felii.

Ileana Mlădinoiu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *