Alexandru Rafila a atras atenția că este posibilă revenirea la starea de urgență, dacă numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească.

Acesta a precizat că măsurile ulterioare pandemiei vor fi luate în așa fel încât să nu afecteze economia.

Alexandru Rafila încearcă să rămână pozitiv în privința evoluției pandemiei, scrie libertatea.ro.

Alexandru Rafila se gândește la sustenabilitatea economiei țării
„De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie”, a declarat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a precizat că indiferent de evoluția pandemiei, măsurile ulterioare care vor fi luate trebuie să fie gândite astfel încât economia țării noastre să nu fie afectată.

„Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a mai spus Rafila.

Amintim faptul că, potrivit raportului oferit de Grupul de Informare Strategică, totalul infectărilor de la începutul pandemiei este de 127.527. Țara noastră se află pe locul 8 în Europa și este depășită doar de Rusia, Spania, Franța, Marea Britanie, Italia, Germania și Ucraina.

Grupul de informare strategică a anunțat 2.086 de cazuri noi de COVID-19. Alte 37 de decese au fost raportate de autorități. A crescut și numărul pacienților internați la ATI – 557.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.445.488 de teste. Dintre acestea 25.797 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.991 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.806 la cerere.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *