Grecia și Turcia ar urma să fie lovite de un tsunami, după cutremurul devastator care a avut loc astăzi.

Autorităţile anunţă un tsunami care va lovi Grecia, dar şi Turcia. Grecii au primit deja un sms de alertă, în urma cutremurului care a avut loc astăzi.

„Amploarea acestui tsunami este dată şi de topografia fundului mării şi mai sunt şi alte componente care intră în formarea şi intensitatea tsunamiului, în afară de adâncimea şi magnitudinea cutremurului”, a declarat Mihai Diaconescu, cercetător INFP, la Antena 3.

Cu câteva ore în urmă s-a produs un seism de 2,2 pe Richter
Cutremurul a fost precedat de un alt seism, cu o magnitudine de doar 2,2 grade pe scara Richter, resimțit în apropierea următoarelor orașe: 237 km SE de Aydın, Turcia și 42 km SE de Lárdos Grecia. Acesta s-a produs, potrivit seismologilor eleni, la o adâncime de 18 kilometri.

„Cutremurul este mai aproape de Turcia decât de Grecia, dar probabil efectul a fost către zona de Est față de epicentru. Intensitatea raportată de EMSC este de 5 grade, o intensitate destul de mică.

Trebuie văzut în funcție de fiecare locație de unde se raportează informația către populație. Zona respectivă este recunoscută ca zonă seismică. S-au produs acolo și alte cutremure de mărimea asta, este zonă seismică activă”, a declarat Constantin Ionescu, directorul INFP.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *