Vremea în România se schimbă de la o zi la alta. După temperaturi ceva mai scăzute și ploi timp de câteva zile, am revenit la vremea mai bună, dar se pare că fericirea nu a durat prea mult.

Meteorologii ANM spun că urmează câteva zile cu temperaturi extrem de scăzute și nopțile sunt din ce în ce mai reci.

Se strică vremea în toată țara
Ultimele zile au fost plăcute în majoritatea regiunilor din țară. Termometrele au indicat ușor peste 20 de grade, dar soarele a fost mereu prezent pe cer și atmosfera destul de plăcută chiar și la munte. Cu toate acestea, nopțile au fost foarte reci, iar termometrele au indicat chiar și 0 grade celsius în zonele înalte.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, vine cu vești destul de rele în ceea ce privește vremea în următoarea perioadă. Se pare că temperaturile sunt într-o continuă scădere

”Astăzi a fost vreme frumoasă în vest, în Banat, în Crișana, am înregistrat 25-26 de grade Celsius, dar de miercuri vom resimți o răcire mult mai accentuată pentru că ne apropiem de mediile climatologice și chiar valori sub norme în special în vestul, centrul, nordul țării, unde valorile de temperaturi în special în partea de nord-vest și nord-est a țării la nivelul maximelor nu vor depăși 13-14 grade Celsius, doar în extremitatea sudică, 21 de grade Celsius”, conform declarațiilor făcute de Elena Mateescu, directorul ANM.

Totuși, marți avem vreme în general frumoasă. Doar până miercuri vom mai avea parte de temperaturi care să atingă pragul unei zile de vară în partea de vest, nord-vest și centru a țării. După această zi, situația se va schimba și veștile nu sunt deloc bune, pentru că vom avea o vreme mai rece decât ar trebui pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pe două săptămâni
Vremea pentru următoarele două săptămâni nu aduce deloc vești bune, pentru că temperaturile sunt într-o continuă scădere. Din 7 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire. Sunt anunțate temperaturi mai scăzute decât cele înregistrate în mod obişnuit în prima jumătate a lunii octombrie.

După data de 9 octombrie încep și ploile în toată țara, deși încă de joi apar primele averse. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă în multe zone și se vede că a venit cu adevărat toamna.

Elena Mateescu a precizat că cel mai frig va fi în continuare la Miercurea Ciuc, Joseni, Toplița, cu valori sub pragul de îngheț, sub zero grade, sau în nordul Moldovei.La Miercurea Ciuca fost deja înregistrată cea mai coborâtă valoare, de -6 grade Celsius, la începutul lunii octombrie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *