Murăturile se numără printre tradiționalele conserve pe care le fac gospodinele, dar cum se pun corect să se păstreze cât mai mult.

Floarea este un soi de mucegai care se dezvoltă în borcane, asta fiind cea mai mare eroare pe care o fac gospodinele. Cum poate fi ea evitată?

Ei bine, primul pas de care trebuie să ții cont este să speli și să sterilizezi foarte bine borcanele și recipientele în care se pun murăturile.

Soluții pentru murături fără flori de mucegai
Un alt motiv care duce la apariția florii de mucegai este faptul că legumele nu au fost spălate corect. Ele trebuie să fie curățate de orice fel de murdărie cu apă din belșug și uneori chiar cu bicarbonat de sodiu.

Așadar, legumele se clătesc în apă rece oricât de mult este nevoie pentru a scăpa de toate impuritățile existente.

În plus, murăturile se mai strică atunci când capacele nu sunt închise cum trebuie. Dacă borcanele prind aer atunci sigur legumele din ele se vor strica pentru că pătrund bacterii.

Aceste impurități și bacterii tulbură murăturile și le strică, de aceea e important ca legumele să fie sănătoase, fără zgârieturi sau lovituri.

Cum se curăță cel mai bine borcanele pentru murături
Borcanele pentru murături necesită o mare atenție pentru că și ele contează la fel de mult ca legumele. Se spală cu apă caldă și detergent de vase.

Ulterior, recipientele se lasă pentru câteva minute într-un vas cu apă clocotită. Borcanele se clătesc apoi cu apă și se lasă să se răcească înainte de a fi folosite.

Totodată, pentru a da rezistenţă acriturilor, dar şi o consistenţă conținutului sarmura este și ea la fel de importantă. Cea mai bună sare este cea grunjoasă, neiodată.

Cele mai folosite legume pentru murături sunt gogonelele, castraveţii, conopida, varza, morcovul, ţelina, rădăcinile de păstârnac, sfecla roşie sau ridichile.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *