În prima zi din weekend, Klaus Iohannis a avut un nou mesaj pentru români. În plin val patru al pandemiei, președintele caracterizează situația epidemiologică de la noi din țară drept una catastrofală, în ciuda ajutoarelor primite din extern. Astfel, politicianul spune că singura variantă de a câștiga lupta cu virusul din China este vaccinarea.

Privind spre ceea ce se întâmplă în spitalele din țara noastră, unde sute de pacienți mor zilnic și unde alte mii se luptă în secția de Terapie Intensivă, acolo unde nu se mai găsesc locuri, pentru a supraviețui infecției cu noul coronavirus, Klaus Iohannis a ajuns la concluzia că în România este vorba despre o catastrofă sanitară și epidemiologică.

Klaus Iohannis, nou mesaj pentru români, în plin val patru al pandemiei
El subliniază că toate aceste lucruri se întâmplă în ciuda ajutorului de care beneficiem, căci nimic nu poate concura cu o imunizare în masă, la care românii nu vor să apeleze.

“Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile.

Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene”, a spus Klaus Iohannis, pe pagina personală de Facebook.

Astfel, cu o asemenea situație epidemiologică națională, deși primim ajutor de la alte state europene, dar și de la Organizația Mondială a Sănătății care a trimis un specialist în România, Iohannis face încă un apel la populație.

Președintele îi îndeamnă pe români să se vaccineze cât mai repede și într-un număr cât mai mare, căci doar așa România ar putea lua modelul statelor din vestul Europei, acolo unde viața a revenit la normal,căci rata de vaccinare a depășit pragul de 70%, ccea ce a dus la excluderea tuturor restricțiilor. Dar mai ales, imunizarea, spune el, face ca virusul din China să nu mai ia vieți, în țara noastră sute de persoane decedând în fiecare zi, în urma infecției cu noul coronavirus.

“Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru.

Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie.

În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, a conchis șeful statului. scrie spynews.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *