În cursul zilei de marți, a apărut un nou scandal pe scena politică din România, avându-l pe șeful Executivului, Nicolae Ciucă în prim-plan. Mai precis, au apărut în presă mai multe informații care spun că anumite pagini din teza de doctorat a premierului sunt, de fapt, plagiate.

Reacția promptă a lui Klaus Iohannis în scandalul momentului, extrem de surprinzătoare: Lucrurile evoluează spectaculos

Pe acest fond, prim-ministrul a solicitat ca teza sa să fie verificată, subliniind, de asemenea, că lucrarea este rodul cercetării științifice pe care a făcut-o în anii de doctorat. La scurt timp după mesajul pe care premierul l-a postat pe pagina sa de Facebook, jurnaliștii de la Europa Liberă au solicitat un punct de vedere din partea președintelui Klaus Iohannis.

Adminsitrația Prezidențială a răspuns imediat la solicitarea jurnaliștilor, precizând că decizia lui Nicolae Ciucă este, din punctul de vedere al președintelui, una corectă și necesară.

Pe acest fond, Bogdan Tiberiu Iacob a avut o reacție neașteptată, spunând că atitudinea pe care a avut-o președintele este una extrem de rară, având în vedere că șeful statului nu are un dialog constant cu presa.

”Klaus Iohannis, prin definiție, abia răspunde presei în rarele conferințe de presă. Maxim o întrebare. Klaus Iohannis, prin definiție, nu dă interviuri presei. A dat vreo 3-4 în toată cariera de președinte, și toate aranjate, cu jurnaliști de suflet. Klaus Iohannis, prin definiție, abia catadicsește în varii situații să scrie două rînduri pe Facebook, deși are milioane de urmăritori.
Klaus Iohannis, prin definiție, are reacții tardive la orice. Inclusiv în marile crize. Deja există un folclor în acest sens”, notează Bogdan Tiberiu Iacob într-un articol publicat pe inpolitics.ro.

Promptitudinea președintelui este surprinzătoare
Reacția relativ rapidă a șefului statului l-a determinat pe Bogdan Tiberiu Iacob să vină cu un alt exemplu de promptitudine din parea președintelui, referindu-se la un moment de la începutul anului 2018.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *