Pandemia nu s-a încheiat, avertizează medicul Beatrice Mahler care spune că Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic.

Care este situația în România și ce trebuie să facă românii în această perioadă în care s-au ridicat restricțiile.

Europa de Vest se pregătește pentru un nou val pandemic

Medicul Beatrice Mahler anunță că Europa de vest se pregătește pentru un nou val pandemic în condițiile în care se vorbește despre faptul că infectările au intrat pe o pantă descendentă. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București îi sfătuiește pe români să se imunizeze pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a dezvolta forme severe.

Mahler atrage atenția că deși nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze, în continuare în spitalele din România vin pacienți care se internează, cu forme grave.

Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a precizat că sunt pacienți depistați cu varianta mutantă a virusului, dar că numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant.

Ministrul Sănătății despre valul 6 în România

Alexandru Rafila, cel care ocupă funcția de Ministrul al Sănătății, precum și cea de reprezentant al României la

Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că un eventual val șase poate fi luat în calcul doar din toamnă.

Rafila a precizat că specialiștii monitorizează în continuare situația epidemiologică la nivelul țării noastre.

Profesorul Rafila a explicat că un eventual val șase presupune, de fapt, o altă tulpină, care circulă și care se transmite susținut în comunitate, ceea ce nu se va întâmpla înainte de toamnă, poate chiar nici în toamnă.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *