Administrația Națională de Meteorologie a transmis că temperaturile vor crește la începutul acestei săptămâni și că sunt așteptate furtuni și chiar grindină.

Vremea la începutul săptămânii va continua să se încălzească, anunță meteorologii de la AMN. Aceștia mai atrag atenția asupra faptului că urmează o perioadă de instabilitate atmosferică care va duce la furtuni și chiar la căderi de grindină, notează Adevărul.

Cum va fi vremea la începutul săptămânii?
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că la început de săptămână vremea va fi frumoasă în întreaga țară. Vor fi înregistrate și unele episoade de precipitații, acestea fiind limitate la nord-vestul țării și în zonele de munte.

Rafalele de vânt vor bate moderat, fiind înregistrate unele intensificări în zona de sud a Banatului, acolo unde vor avea o viteză de 50-60 de km/h. Mai trebuie subliniat că intensificări de moment vor fi înregistrate și în nordul Moldovei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Pe litoral, temperaturile maxime vor ajunge și la 23 de grade Celsius, asta în timp ce minimele se vor încadra între 1 și 11 grade Celsius.

În ceea ce privește vremea de luni din Capitală, meteorologii explică faptul că aceasta se va menține frumoasă și că vor fi înregistrate unele înnorări în cursul nopții. Temperaturile vor ajunge și la 21 de grade, în timp ce minimele se vor încadra în intervalul 7-9 grade Celsius.

Ploi și instabilitate atmosferică
ANM avertizează că începând de marți, 3 mai, urmează perioade de cer înnorat, urmate de ploi de scurtă durată. Aceste fenomene urmând să fie resimțite în zonele de munte și în zone restrânse din nord-vestul, sudul și sud-estul României. În anumite zone vor fi înregistrate condițiile propice apariției ceții.

Temperaturile vor continua să crească, în paralel cu instabilitatea atmosferică. În ceea ce privește precipitațiile, acestea ar putea să fie înregistrate în majoritatea teritoriului.

Meteorologii mai atrag atenția asupra faptului că în următoarele zile, ar putea fi înregistrate o creștere a nivelului de precipitații și chiar grindină. În ceea ce privește temperaturile, ele vor avea un minim de 3-12 grade Celsius și un maxim de 16-25 grade Celsius.

În ceea ce privește Capitala, marți și miercuri temperaturile vor putea atinge un minim de 3 grade Celsius și maxime care se vor plasa în intervalul 22-24 grade.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *