În ultima perioadă se vorbește despre o adoptare a salariului european și în România. Toți românii speră că vor ajunge să câștige ca în alte state precum Spania, dar ministrul Muncii face lămuriri în acest sens și nu are deloc vești bune. Marius Budăi este realist și le vinde oamenilor speranțe false.

Ministrul nu crede în salariul minim european
Întreaga țară dezbate subiectul legat de salariul minim european, pe care și țara noastră ar trebui să îl adopte pentru a le asigura oamenilor un trai decent. Marcel Ciolacu susținea că românii vor avea parte de salarii ca în Spania, pentru că UE ar urma să stabilească un salariu minim european, dar se pare că România nu susține întocmai această mișcare.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a intervenit și a explicat cum stau, de fapt, lucrurile la noi în țară și care sunt șansele ca salariul minim să crească la 4000 de lei, așa cum mulți își doresc. Ministrul susține că situația ar trebui să fie reanalizată, pentru că România și firmele private nu își pot permite un asemenea salariu pentru toți muncitorii.

Potrivit specialiștilor, românii ar avea nevoie de 3500-4000 de lei, minimum lunar, pentru a duce o viață decentă. Totuși, ministrul susține că nu este posibilă o asemenea avansare, cel puțin nu în viitorul apropiat, pentru că bugetul României nu poate suporta asemenea cheltuieli.

Dar din punctul meu de vedere, când salariul va ajunge acolo unde cetățenii noștri ne-au spus, 3.000 – 4.000 de lei, putem discuta de indexări ulterioare cu inflația și care vin doar să apere puterea de cumpărare. Dar, deocamdată, în România trebuie să combatem sărăcia în muncă.

Dacă ar fi la pixul politicianului și nu am avea o discuție onestă, putem face din pix 1.000 de euro salariu minim acum net, mă refer. Are cine să-l suporte în România, mediul de afaceri îl poate suporta în România? Trebuie să avem discuții oneste”, a completat Marius Budăi.

Ministrul spune că ar fi simplu să se ofere un salariu atât de mare tuturor, dar lucrurile o vor lua razna apoi.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *