Ați reușit în sfârșit, să vă luați permisul, însă nu puteți să scăpați de frica la volan? E adevărat, este un sentiment puternic, însă orice poate are o rezolvare. Chiar și frica la volan… iată ce trebuie să faceți ca să scăpați de această problemă.

Cum depășiți frica la volan-Vorbiți de această problemă

Specialiștii spun că unul dintre marile obstacole care trebuie depășite în ceea ce prievește frica la volan este să vorbiți despre acest lucru. Cu cât veți face acest lucru cu prietenii, familia, jumătatea dumneavoastră, cu atât acest sentiment va scădea în intensitate și veți depăși momentul în care luați mereu cu dumneavoastră pe cineva atunci când conduceți. Și apoi, ce poate fi mai frumos decât să vă duceți singură micuțul la școală sau la grădiniță, apoi să faceți tot ce vă place câteva ore? În plus, pe lângă atenția concentrată, orientarea în spațiu, coordoarea vizual-motorie, la volan aveți nevoie de cel mai important lucru: încrederea în sine.

Cum se manifestă frica la volan

Persoanele care suferă de frică la volan au următarele simptone: tremurături ale mâinilor și corpului, o stare de neliniște, simt că își pierd controlul, sau că le deranjează stomacul. De asemenea, la o depășire simt că intră într-o stare de panică și nu pot fi atente la toți stimulii de pe traseu. Nu în ultimul rând, aceste persoane se sperie când intră în locuri agglomerate, gândind mereu că pot lovi pe cineva.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *