Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, marţi, cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, aceasta fiind a treia convorbire dintre cei doi șefi de stat de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au discutat despre despre „situaţia critică din Ucraina”, potrivit unei informări făcute de șeful statului român pe pagina sa de Twitter.

„Am discutat cu preşedintele Zelenski despre situaţia critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetăţean al Ucrainei care ajunge în România”, a scris Klaus Iohannis, în limba engleză, pe Twitter.

Klaus Iohannis a adăugat că peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanţe şi maşini de pompieri din partea României şi a altor state membre ale Uniunii Europene au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar din Suceava.

UPDATE. Ce a transmis Volodimir Zelenski

După dialogul cu Klaus Iohannis, președintele Zelenski a scris pe Twitter că a purtat „negocieri” cu șeful statului român:

„Am purtat negocieri cu Președintele Klaus Iohannis. Am informat despre lupta în desfășurare împotriva agresiunii ruse, despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor. S-a discutat despre sprijinul suplimentar pentru oamenii din Ucraina”, a spus Zelenski.
România, alături de Ucraina împotriva agresorului Rusia

Preşedintele Klaus Iohannis a mai discutat la telefon cu omologul ucrainean pe 24 februarie şi pe 13 martie.

În toate cele trei discuţii, şeful statului l-a asigurat pe preşedintele ucrainean de întregul sprijin al României, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene.

Zelenski, mesaj pentru România

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a avut joi seară o intervenţie în faţa liderilor statelor UE reuniţi la summit-ul la Bruxelles, unde el a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste ţări, inclusiv România, în funcţie de modul în care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse.

”România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial”, a transmis Volodimir Zelenski în intervenția sa de la Consiliul European, unde președintele Ucrainei a criticat în special Ungaria pentru poziția ambiguă în conflictul declanșat de Rusia.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *