Mii de români și-au dat seama că mai au la dispoziție doar cinci zile să completeze chestionarul de recensământ, iar sistemul de recenzare a cedat.

În ultima săptămână, numărul formularelor s-a dublat față de o zi obișnuită. Până acum au fost completate peste 7 milioane de chestionare. De săptămâna viitoare, recenzorii vor veni la ușa celor care nu s-au recenzat.

Aceşti oameni așteaptă de dimineață la centrul de recenzare asistată, organizat la Casa de Pensii din Sectorul 3 al Capitalei.

Femeie: ”Ieri am fost la primărie și la ora 10 nu a mai mers nimic. Și am venit aici, aici am stat până la ora 4, 5 și domnul a plecat, nu mergea nici ieri – o singură familie în 5 ore”.

Cozi s-au format și în alte puncte de recenzare, însă oamenii au renunțat să mai așteapte. Într-un centru comercial, nu era nimeni la prânz. Cei interesați să completeze chestionarul încercau să se lămurească de pe afișe.

Platforma a afișat mai multe erori, iar unii recenzori, în încercarea de a completa mai multe chestionare, au înregistrat de mai multe ori aceeași gospodărie și au blocat sistemul.

Problemele au apărut şi pentru că oamenii au așteptat până în ultimul moment să completeze chestionarul.

Tudorel Andrei, Preşedinte INS: ”La început au fost 16 procesoare care susțineau, astăzi avem 98 de procesoare pentru a funcționa platforma, ne-am luat toate măsurile, dar nu ne aşteptăm să depășim acest nivel. Săptămâna trecută era de 125 de mii dintr-o dată am sărit la 230 de mii și va creşte numărul de chestionare”.

Cele mai multe chestionare au fost completate în centrele de recenzare asistată, peste 57 la sută și doar 42 la sută dintre români au răspuns singuri la întrebări, din fața calculatorului.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *