Meteorologul ANM, Alina Serban, a anuntat, la Antena 3, care vor fi cele mai fierbinti zile ale acestei saptamani si cat va mai dura canicula.

”Masa de aer tropical ce a determinat temperaturi foarte ridicate in zona Spaniei, a Portugaliei, zilele trecute, se va deplasa in urmatorul interval de timp in partea de vest a continentului european, la mijlocul saptamanii in centru si apoi in estul continentului european, astfel incat va ajunge si in zona tarii noastre.

Joi sunt anuntate cele mai mari temperaturi in zona tarii noastre, temperaturi de canicula, temperaturi de 35, 36, 37, poate chiar 38 de grade, in vestul tarii noastre. Vorbim de temperaturi ce se vor inregistra in adaposturile meteorologice, acest lucru insemnand la umbra.

Vom avea disconfort termic accentuat in vest, in sud, in estul tarii, dar si in centru si in zonele de podis.
Ulterior, masa de aer cald se va deplasa catre partea de sud-est a teritoriului si acolo vom inregistra cele mai ridicate temperaturi in cursul zilei de vineri.

Se pare ca ulterior va exista o usoara racorire si se va incalzi din nou spre finalul saptamanii urmatoare.

Mai mult decat atat, ar fi de subliniat faptul ca, daca la momentul acesta vorbim deja de o seceta pedologica extrema instalata in aproape toate culturile agricole, aceasta se va intensifica, pentru ca ploile sunt foarte putine si slabe cantitativ si daca vor aparea spre finalul saptamanii ceva fenomene specifice instabilitatii atmosferice si vor determina cantitati mai insemnate de apa, nu vor acoperi necesarul de umiditate din sol. Asta in conditiile in care vedem ca la nivelul tarii noastre sunt temperaturi tot mai ridicate”, a declarat Alina Serban pentru sursa citata mai sus.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *