Desert simplu, fara coacere si mult mai bun decat tiramisu. Se prepara in 15 minute

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Dimensiunea tavii: 21 x 15 cm si inaltime 6,5 cm

240 g (30 buc) piscoturi

cacao pentru decor

Pentru crema:

600 g de branza de vaci moale sau mascarpone

350 g lapte condensat fiert

Pentru insiropare:

230 ml de lapte

40 g lapte condensat

Pentru topping:

100 g de ciocolata neagra

40 ml de lapte

60 g unt

sau

100 g de ciocolata neagra

100 g frisca

Mod de preparare:

Puneti branza de vaci intr-un castron, adaugati lapte condensat fiert si bateti pana se omogenizeaza.

Amestecati laptele cu laptele condensat si inmuiati fiecare piscot in el chiar inainte de a-l aseza in tava.

Asezati biscuitii pe fundul tavii, putem pune o folie de tort pe interiorul tavii si aplicam uniform 1/3 din crema.

Presara un strat de cacao cernuta.

Repetati straturile pana cand avem 3 straturi care se termina in crema.

Intindeti bine crema cu o spatula si puneti-l la frigider pentru a se solidifica.

Intre timp, pregatiti glazura, apoi luati desertul, turnati glazura peste, acoperiti-l cu folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte. Totul este gata. Putem felia si servi.

Va dorim pofta buna!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *