Un brazilian în vârstă de 99 de ani, veteran din Al Doilea Război Mondial, a devenit cel mai vârstnic brazilian care s-a recuperat după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, scrie Agerpres, citând DPA.

Ermando Armelindo Piveta a părăsit spitalul militar din capitala Brasilia într-un scaun cu rotile, cu mâinile ridicate în semn de victorie, în aplauzele personalului medical, pe fundalul unor sunete de trompetă, a relatat site-ul de ştiri G1.

„A fost o victorie mai mare pentru mine decât câştigarea războiului”, a declarat el.

Piveta a petrecut opt zile în spital, timp în care medicii au fost deosebiţi de îngrijoraţi pentru sănătatea lui, dată fiind vârsta sa înaintată.
„Pentru că aceasta este ca ciuma din 1918. Afectează întreaga lume, nu doar un loc”, a continuat Piveta, referindu-se la epidemia de gripă spaniolă din 1918.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a declarat că veteranul este cea mai vârstnică persoană din ţară care a reuşit să învingă virusul, conform G1.

În Al Doilea Război Mondial, Piveta a luptat în Africa alături de Aliaţi.

Cu doar câteva zile înainte, o pacientă de 97 de ani vindecată de coronavirus a părăsit un spital din Sao Paulo în aplauzele personalului medical.

Sursa digi24.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *