ANM a emis o avertizare pentru ziua de miercuri. Meteorologii anunta ca cea mai mare parte a tarii se afla sub o informare meteo de instabilitate atmosferica accentuata, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Astfel, in intervalul orar 12:00 – 22:00, in regiunile intra-carpatice, la deal si la munte, se vor semnala averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina, transmite, potrivit Agerpres.

Totodata, cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp, iar pe arii restranse 30 – 35 l/mp.

Pentru zona Bucurestiului, meteorologii anunta ca pe parcursul zilei de miercuri, cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare spre seara, insa probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi redusa.

Vantul va sufla slab pana la moderat, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade Celsius, in timp ce minimele vor oscila intre 17 si 19 grade Celsius.

Vremea va fi la extreme, in cea de-a doua parte a verii.

“Frecventa evenimentelor meteo care pot produce pagube prin intensitatea lor ridicata este una in crestere si este confirmata. Se pare ca si a doua parte a verii va fi una cu multe fenomene meteorologice care sa reprezinte sau care sa caracterizeze aceeasi tendinta pe care a avut-o prima parte a verii. Respectiv de la intervalele in care instabilitatea atmosferica este pronuntata, la intervale in care vremea este calduroasa, disconfortul termic este in crestere si chiar zile cu canicula,” a transmis Gabriela Bancila, director Meteorologie Operationala din cadrul ANM.
Sursa fabricatinromania.info


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *