În ultima perioadă, tot mai multe persoane importante și cunoscute din țara noastră au plecat din această lume.

După Ion Caramitru și Ivan Patzaichin, o altă stea a teatrului românesc a pierit. Celebra actriță Ileana Iordache s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

A murit Ileana Iordache
Ileana Iordache a fost una dintre cele mai cunoscute actrițe de la noi din țară, care a reprezentat cu mândrie Generația de Aur, alături de alte nume cunoscute precum Ion Caramitru, care de curând ne-a părăsit și el.

Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” a fost cel care a anunțat că iubita artistă a plecat dintre noi la data de 13 septembrie, la venerabila vârstă de 91 de ani. Aceeași sursă a anunțt că sicriul cu corpul neînsuflețit a fost depus astăzi la capela centrală a Cimitirului Bellu ortodox, după ora 14:00.

Cât despre înmormântare, tristul eveniment va avea loc miercuri, 15 septembrie și vor putea participa toți cei care au cunoscut-o și apreciat-o pentru cariera sa remarcabilă. Aceasta va fi înmormântată alături de tatăl ei, cunoscutul critic și istoric literar Vladimir Streinu.

A fost o actriță de renume, care a profesat atât pe teatru, dar și în lumina reflectoarelor, în filme celebre. Printre producțiile cunoscute în care a fost prezentă se numără “Pe răspunderea mea” (regia Paul Călinescu, 1956), “Mofturi 1900” (regia Jean Georgescu, 1964), “Pantoful Cenușăresei” (regia Jean Georgescu, 1969) sau “Bad Blood” ( regia Leos Carax, Carlton Production-Londra, 1998). A colaborat cu regizori cunoscuți precum Sică Alexandrescu, Alexandru Finți, Horea Popescu, Ion Cojar, Andrei Șerban, lucru ce i-a adus și mai mare succes.

Primul soț al celebrei actrițe a fost nimeni altul, decât creatorul celebrelor „Toate pânzele sus!”, Radu Tudoran. Personajul Adnana a fost inspirat chiar de către soția lui, care l-a fermecat din prima cu frumusețea ei. Căsătoria cu celebrul Tudoran i-a adus mare succes și oamenii au iubit-o și mai mult.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *