Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineața la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pacienții sunt evacuați de echipajele SMURD. A fost activat și planul roșu de intervenție.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineața la o unitate medicală din Municipiul Constanța. Din primele informații, este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase.

Flăcările ar fi izbucnit la o secție de Terapie Intensivă (ATI). În aceste momente, pacienții sunt evacuați. La fața locului, au fost trimise mai multe echipaje SAJ și SMURD.

Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța
Autoritățile anunță că a fost activat Planul Roșu de Intervenție și se acționează pentru evacuarea pacienților.

Deși Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a anunțat că nu sunt victime și răniți din cauza incendiului, se pare că realitatea este diferită.

Conform Digi24, care citează surse din MAI, până în acest moment 8 oameni au murit în incendiu. Nu se știe dacă e vorba de pacienți sau de angajați ai unității medicale.

Oficialul din județ a mai anunțat că pacienții care au nevoie de ajutor sunt transportați la Spitalul Județean, iar cei aflați în stare critică sunt transferați la ATI.

”Sunt ambulanțe multe. Am avut o discuție cu comandantul ISU. Din ce am aflat, nu sunt victime și nu sunt răniți. Persoanele care au nevoie de ajutor sunt transportate la Spitalul Județean, iar cei aflați în stare critică sunt transferați la ATI”, a spus președintele CJ Constanța, la Digi24.

Autoritățile din Constanța primesc ajutor din alte județe. Astfel, de la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *