Pensiile reprezintă unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului.

Peste șapte milioane de români sunt vizați și trebuie să știe despre aceste schimbări.

Vești bune pentru românii cu pensii private
Într-o perioadă dificilă, în care se vorbește doar despre cheltuieli și datorii ale statului, probleme majore, se pare că românii primesc și o veste bună. Chiar dacă pensiile nu au mai crescut din cauza faptului că nu dispunem de resursele necesare, primi, totuși, un anunț important în favoarea noastră.

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară a dezvăluit că a finalizat proiectul Legii pentru plata pensiilor private, care va reglementa modul în care oamenii își pot lua banii acumulați în fondurile private de pensii. Astfel, valoarea activelor este estimată să se dubleze, ca pondere din Produsul Intern Brut, de la 5% la 10% în doar doi ani. Procesul a început deja de trei ani, deci se va finaliza după cinci ani.

„Plățile în acest moment sunt la un nivel redus, dar în următorii cinci – șapte ani probabil că vom avea plăți semnificative și în acest sens Autoritatea de Supraveghere Financiară a definitivat legea de plată a pensiilor, iar în perioada următoare o vom lansa pe circuitul legislativ astfel încât tot acest eșafod al pensiilor private să fie complet, toată această arhitectură va fi completă pentru că în acest moment practic avem un sistem de economisire, elementul care lipsea să fie transformat într-un veritabil sistem de pensii private îl vom avea în curând”, a declarat vicepreședintele ASF.

Tot mai mulți oameni se înscriu în fondul de Pensii Private și își pun speranța în acest proiect. Conform statisticilor, procentele au crescut semnificativ într-un timp foarte scurt. La 30 iunie 2021 erau înscriși 8,25 milioane participanți la cele 17 fonduri de pensii private, spre deosebire de finalul lunii iunie 2020, când erau înregistrați aproximativ 8,07 milioane participanți.

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2022
Vești bune pentru toți românii. Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, anunțat că, de la 1 ianuarie 2022, toate pensiile ar putea să se majoreze cu 6-7%, urmând ca procentajul exact să fie stabilit de Guvern. Totul depinde de un calcul bazat pe rata inflației, evoluția salariului mediu brut, precum și capacitatea financiară a bugetului de a susține majorarea pensiilor.

În principal, veștile sunt bune și pensionarii sau viitorii pensionari au de ce să se bucure. Totuși, pensiile nu vor fi dublate și nici majorate prea mult, așa cum se promitea în trecut, pentru că statul nu își permite asemenea cheltuieli.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *