Veste buna pentru pensionari. Punctul de pensie va creste cu 144 de lei incepand din ianuarie 2022, potrivit unui proiect de Ordonanta privind unele masuri de protectie sociala in domeniul pensiilor din sistemul public, publicat deja in dezbatere publica.

„Prin derogare de la prevederile art. 86 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii cu modificarile si completarile ulterioare, in anul 2022, valoarea punctului de pensie este de 1.586 lei”, se arata in primul articol al proiectului de OUG.

Ministrul Muncii, Marius Budai a anuntat ca ordonantele sunt deja elaborate si urmeaza sa fie aprobate in Guvern.
„Avem ordonantele elaborate, asteapta sa fie aprobate in Guvern, probabil daca obtinem avizul Consiliului Legislativ si avizul Comitetului Executiv economic si social vor fi aprobate miercuri, ordonante care prevad majorarea valorii punctului de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei, majorarea alocatiilor, instituirea indemnizatiei a 13-a pentru persoanele cu dizabilitati, dar si majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1.000. Sunt lucruri pe care eram obligati sa le facem sa aparam cetatenii romani de acest val urias de scumpiri”, a declarat Marius Budai la Romania TV.

Ce se intampla cu bugetul pe 2022
„Ministerul de Finante deja a avizat aceste proiecte de ordonanta de urgenta. Bineinteles, discutam zilnic, de mai multe ori pe zi, atat eu cu domnul ministru, cat si liderii coalitiei cu noii ministri, echipele tehnice la nivel de ministere pentru a integra toate propunerile in buget. Odata ordonantele apobate in sedinta vor face baza pentru constructia bugetului pentru anul 2022”, a mai spus ministrul Muncii.

Alocatii marite
„Prima ordonanta am semnat-o impreuna cu ministrul Gabriela Firea si se refera la majorarea alocatiilor de stat pentru copii, asa cum a fost prevazuta in programul de guvernare si negociata. Ordonanta a plecat de la Ministerul Muncii catre ministerele avizatoare si atunci cand va primi avizul va fi promovata in sedinta de Guvern. A doua ordonanta extrem de importanta se refera la majorarea pensiilor parintilor si bunicilor nostri, si anume pensia minima se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorata de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei”, a mentionat ministrul Budai.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *