La marginea Piteștiului, o construcție bizară, de dimensiuni uriașe, îi dă fiori oricărui trecător. Este o piramidă din metal și sticlă, o copie a piramidei lui Keops, ridicată la scară de 1:10, în anii ’80. Pe vremuri, această piramidă, singura din lume cu stație de epurare a apei, a fost un laborator de cercetare avansată, dar astăzi acolo domnește uitarea.

Piramidă din metal – Construcția aparține dr. Marioara Godeanu

În spatele acestei fenomenale construcții a stat o somitate în domeniu, dr. Marioara Godeanu, șefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de Biologie, care începuse un experiment de avangardă.

Piramidă din metal – Gurile rele spun că în perioada comunistă, stația de epurare ar fi funcționat la capacitate maximă, iar plantele creșteau miraculos. Umblă și acum vorba că toți cei care intrau în interiorul piramidei de la Pitești aveau doar senzații de bine și liniște și că ar fi existat paznici bolnavi care, dormind în piramidă, s-au însănătoșit uimitor.

Pe de altă parte se crede că au existat multe femei sterile, care, după ce au pășit în piramidă, ulterior au devenit mame.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *