Din dorința ca micuțul lor să fie altfel decât au fost ei la vârsta lui, de multe ori, părinții moderni fac greșeli mari, care îi vor costa pe viitor. Iată despre ce este vorba.

Ce greșeli fac părinții moderni – Nu le satisfaceți orice capriciu

Specialiștii ne avertizează să nu le satisfacem orice capriciu copiilor noștri, pentru că nu vom face altceva decât să îi facem să creadă că li se cuvine absolut orice.

Iar data viitoare când va cere ceva, iar părintele nu îi va oferi va fi extrem de supărat. Mai mult, oamenii de știință spun că dacă un copil va fi crescut așa, va deveni extrem de egoist.

De asemenea, părintele trebuie să știe că al său copil nu e perfect, iar când profesorul îi face observație, e motivată. În plus, dacă vrem ca cel mic să fie împlinit, trebuie ca în primul rând părintele să aibă o viață împlinită.
Sigur că toți vrem ca micuțul nostru să nu intre în vreo încurcătură, însă nu e cea mai bună soluție ca mereu să luăm decizii în locul lor. Totodată, oamenii de știință spun că niciodată copilul nu trebuie să fie privat de joacă, pentru că nu va mai simți copilăria și să nu uităm că fiecare copil are propriul său caracter.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *