Catedrala Notre Dame, care a supraviețuit 2 războaie mondiale, revoluții și alte cataclisme, a fost victima unui incendiu grav, care a avut loc, aparent datorită unei greșeli prostești în timpul lucrărilor de reparații.

Catedrala conține una dintre marile relicve creștine – coroana de spini a lui Isus Hristos. Această Coroană a fost adusă de la Ierusalim. Un timp, s-a aflat la Constantinopol. Sfântul Ludovic este cel care a mers să o ia de acolo, plătind foarte scump pentru ea. Reîntors la Paris, Sfântul Ludovic a ordonat construirea Sfintei Capele (Sainte-Chapelle), care se află nu departe de aici, un monument impozant ridicat pentru a păstra cea mai frumoasă relicvă a Patimilor lui Iisus“. În timpul Revoluției franceze, când Biserica a avut de suferit, Statul donează această relicvă Catedralei Notre-Dame. De atunci, Cununa Sfântă se află în acest loc, sub protecția Cavalerilor Ordinului Sfântului Mormânt. Atunci când Coroana Sfântă este scoasă spre închinare, prezența cavalerilor este obligatorie, pentru a o proteja.

Incendiul a izbucnit în catedrală la ora 18.50 ora locală. Foarte repede, focul a cuprins întregul acoperiș. Curând turnul gigant din Notre Dame se prăbușise și apoi acoperișul.

Francezi sunt  in lacrimi.Simbolul Parisului a fost mistuit de flacari.

Cuvintele de susținere a francezilor sunt trimise de lideri din multe țări, inclusiv Canada, Austria, Romania si multe altele.

Vaticanul a spus că a fost șocat și întristat de vestea teribilă a focului care ruina biserica Notre Dame din Paris, care este un simbol al creștinismului în Franța și în întreaga lume.

 


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *