Potrivit unui studiu realizat de psihologii de la Universitatea din Maryland, SUA, produsele alimentare fermentate contribuie la menținerea sănătății mintale.

Un bun exemplu sunt brânzeturile consumate zilnic. Probioticele gasite în aceste alimente fermentate ajută la menținerea tranzitului intestinal și contribuie la ameliorarea simptomelor de anxietate. Mai mult, acestea ajută și la reducerea nivelului de stres și duc la întărirea sitemului imunitar.

Concluziile oamenilor de știință, bazat pe răspunsurile a 710 persoane, supuse timp de 30 de zile consumului de alimente si bauturi fermentate – castraveți murați, varză murată, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, brânzeturi etc. – a scos la iveală faptul că există p legătură strânsă între alimentele cu probiotice și nivelul de anxietate resimțit,scrie kanald.ro

Probioticele, adică bacteriile bune din alimentele fermentate, pot crește nivelul unei substanțe din creier numită GABA, al cărei rol este acela de a controla reacțiile anxioase.

Așadar, consumul regulat al alimentelor fermentate aduc numai beneficii asupra sănătății.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *