Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește stresul, afirmând că acesta deteriorează grav sănătatea. Mai mult decât atât, oamenii de știință spun că stresul este legat și de distrugerea atât a dinților cât și a gingiilor. Iată care sunt motivele pentru care trebuie să țineți stresul departe.

Știați că stresul îmbolnăvește gingiile?-Afectează capacitatea de a ne controla emoțiile

Unele persoane sunt predispuse la anumite maladii, însă stresul este cel care creează cele mai favorabile condiții pentru apariția bolii. De asemenea, stresul reușește să ne controleze emoțiile, are o legătură direct cu cancerul, bolile pulmonare, ciroză hepatică și sinucidere, iar cercetătorii spun că cei mici dacă trec prin momente de stres puternic pot dezvolta boli psihice.

Distruge viața de cuplu

Chiar dacă stresul este considerat unul dintre cele mai plăcute metode de a scăpa de stres, de cele mai multe ori din cauza acestei probleme viața amoroasă poate fi grav afectată, afectând dorința sexuală iar dacă nu este tratat la timp, poate duce chiar la impotență.

Dacă femeile gravide sunt stresate în perioada sarcinii, nu trebuie să se mire dacă pe măsură ce cresc, copiii lor pot avea probleme de comportament dar și de dezvoltare. Și tot stresul poate contribui la apariția bolii gingiilor, macină dinții și poate deteriora tot maxilarul.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *