Vă confruntați cu pori dilatați ori tenul vă este adesea predispus apariției lor? Nu vă faceți griji, există suficiente metode de a evita și remedia această problemă.
Înainte de toate, trebuie să știți care sunt principalii factori ce determină dilatarea porilor.

3 metode eficiente împotriva porilor dilatați-Printre cele mai cunoscute cauze se numără:

-Curățarea neadecvată a tenului;
-Tenul gras;
-Lipsa protecției împotriva razelor UV.

Unii experți în dermatologie susțin că porii nu se pot “deschide” ori “închide” asemenea unei ferestre. În realitate, s-au descoperit mai multe metode prin care,odată dilatați, aceștia pot fi reduși la minimum.
Când porii sunt măriți, este nevoie de timp și, în special, de o îngrijire deosebită pentru ca aspectul lor să se îmbunătățească.

Sigur că o mască minune care să îi diminueze pe loc nu găsim, dar diverse soluții pentru a ajuta tenul să capete un aspect sănătos și cu timpul să prevină o dilatare a acestora, da!
Care sunt metodele care reduc cu succes porii dilatați
Purificarea și exfolierea tenului cu ajutorul măștilor. Acestea nu numai că purifică și curăță tenul în profunzime, ci îi oferă și un aspect de prospețime și o regenerare mai rapidă.

Cele mai eficiente măști sunt:

-Masca pe bază de argilă
Măștile cu argilă sau nămol sunt întotdeauna o variantă bună pentru purificarea tenului. Ele curăță impuritățile pielii, inclusiv sebumul. Sunt, practic, ca un fel de “aspirator” de piele.
Le puteți aplica o dată pe săptămână sau de două ori, în cazul în care aveți un ten gras.

-Masca pe bază de iaurt
Iaurtul este un exfoliant foarte bun pentru ten. Acesta conține acel acid lactic ce scoate la suprafață celulele moarte și le produce pe cele noi, oferindu-i tenului un aspect luminos.

-Masca pe bază de fructe
Puteți încerca măștile cu ananas. Fructele au acizi care exfoliază tenul și, la fel ca iaurtul, ajută pielea să se regenereze, să rămână curată și sănătoasă.

Sfaturi suplimentare pentru a vă feri de pori dilatați:

-Demachiați-vă și curățăți-vă pielea întotdeauna, în special noaptea, înainte de culcare. Folosiți un exfoliant recomandat tipului de ten avut.
-Evitați soarele pe cât de mult posibil. Soarele este cel mai mare dușman al pielii, pentru că duce la pierderea colagenului, a elasticității și face ca porii să fie și mai dilatați.
-Evitați fumul de țigară cu aceleași efecte ca și expunerea la soare.
-Dacă aveți peste 30 de ani, pe lângă măștile de mai sus, este recomandată și folosirea unor creme anti-îmbătrânire și de hidratare intensă a tenului.

Un articol de Ileana Mlădinoiu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *