Locul unde marea canta la orga se afla in Croatia, mai exact in orasul Zadar.

Acest loc a devenit foarte popular în rândul cetățenilor și turiștilor, datorită armoniei extraordinare a sunetului, este minunat pentru contemplarea peisajului maritim, conversație neîngrijită, meditație etc. Acest instrument a fost construit de arhitectul Nikol Bashich cu ajutorul mai multor experți. Arhitectul a ales această plajă specială pentru priveliștea minunată a mării. Seara un numar mare de vizitatori vin sa se uite la un apus de soare de o frumusete incredibila.

Vântul și apa pătrund în găurile de capăt din partea inferioară a treptelor, apoi intră în canale și în nișe de rezonanță. Sunetul din nișă iese prin găurile de sus ale ultimului pas.

Scările de piatră se întind de 70 de metri de-a lungul coastei. Orga marina este un sistem sonor de 35 de țevi de polietilenă de diferite lungimi și diametre, amplasate în unghiuri diferite. Conductoarele sunt fixate sub treptele digului, iar orificiile de deschidere deschid direct sunetul pe trotuar.

Forța apei de mare împinge aerul prin aceste conducte, ceea ce provoacă o combinație de sunete neobișnuite de diferite lungimi și tări. În general, seamănă cu sunetul unei multitudini de instrumente de suflat. Predicarea naturii sunetului este destul de dificilă, deoarece valurile schimbă constant direcția, puterea și dimensiunea. Orga este reglata astfel încât fiecare dintre conductele sale să dea sunetul unui anumit ton. În acest fel, se creează nenumărate variante muzicale, ale căror autori sunt apele marine.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *