Unghiile cu gel sunt ușor de întreținut, arată bine și te poți juca la infinit cu modele și culori. Totuși, în timpul verii, manichiura cu gel nu este cea mai fericită alegere, spun experții. Din cauza temperaturilor ridicate, corpul tău se va deshidrata, iar asta înseamnă că și unghiile tale vor avea de suferit. Mai mult, gelul de pe unghii nu le va lăsa să respire, iar când va fi înlăturat, unghia ta naturală va fi deteriorată. La rândul lor, razele soarelui și apa de mare vor deteriora manichiura în care ai investit.

Cum îți distruge unghiile manichiura cu gel

Deși extrem de populară, această tehnică are numeroase dezavantaje. Prin pilire repetată, unghiile se pot deteriora, iar în cazuri extreme pot apărea chiar infecții sau tumori,scrie divahair.ro

„Acest tip de manichiură distruge straturile unghiilor. Am văzut cliente cu unghii distruse, chiar dureroase”, a explicat Jenna Hipp, manichiurista mai multor celebrităţi.

De asemenea, substanțele folosite pentru manichiura cu gel pot fi toxice. Chimicale precum toluen, formaldehidă şi dibutil pot afecta, pe termen lung, ficatul sau glanda tiroidă. Din fericire, în zilele noastre, tot mai puţine oje conţin aceste substanţe.

Și expunerea la lampa UV fără cremă de protecție sau mănuși speciale are efecte dăunătoare asupra organismului. Aceasta afectează pielea, spun medicii.

Un studiu din 2016 arată că manichiura cu gel este periculoasă pentru persoanele sensibile la razele UV. „În timp, pot apărea probleme ale pielii”, a explicat dr. Chris Adigun. „Lămpile cu LED au devenit populare deoarece usucă rapid gelul de pe unghii şi sunt mai puţin dăunătoare decât razele UV. Dar şi aceste aparate folosesc raze UVA, care pot dăuna pielii”, a explicat medicul.

De asemenea, acetona specială folosită pentru înlăturarea gelului de pe unghii este extrem de dăunătoare. Ai grijă ca mișcările cu care este înlăturat gelul de pe unghii să fie delicate, pentru ca unghia ta naturală să nu fie supusă unor traume și mai mari. Iar dacă tot este vară și abia aștepți să te bălăcești, trebuie să știi ca apa sărată sau caldă afectează manichiura cu gel. Așadar, evită băile sau dușurile fierbinți și folosește întotdeauna mănuși de protecție când speli vasele, dacă vrei să ai o manichiură impecabilă.

Este important să iei din când în când o pauză de la manichiura cu gel, pentru a lăsa unghia să se refacă. Oricât de mult ți-ar plăcea o manichiură perfectă la orice oră, este important să te gândești și la sănătatea unghiilor tale. Nu uita de tratarea cuticulelor, când alegi o astfel de manichiură. Din cauza traumei la care este supusă unghia, cuticulele pot fi afectate.

Pentru a hidrata unghia în profunzime, optează pentru tratamente naturale cu vitamina C și ulei de cocos, caise și avocado.

Saloanele sunt într-o permanentă căutare de soluții ca unghiile tale să fie cât mai puțin afectate. Există geluri speciale de protecție, care se dau pe unghie înainte de a începe procedura. Iar dacă nu vrei să îți strici unghia, poți alege cu încredere oja cu efect de gel. Aceasta rezistă o săptămână pe unghii și nu se curăță prin proceduri speciale, ci cu banalul dizolvant de unghii.

Alege sănătatea înaintea oricăror trenduri și bucură-te de vară cu o manichiură naturală și hidratată!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *