Cel mai vechi restaurant din lume e aici, se afla Spaniei, mai exact in orasul Madrid. Sobrino de Botin funcţionează fără întrerupere de aproape 300 de ani, iar din 1987 este inclus și în Guinness Book of Records.

Restaurantul a fost înființat în 1725 de către francezul Jean Botin și soția sa și a fost inițial numit Casa Botin (Spania Casa Botín). El a fost moștenit de un nepot numit Candido Remis și și-a schimbat numele în „Sobrino de Botín”, care a supraviețuit până în prezent.

Aflat într-o zonă centrală din capitala Spaniei, între Plaza Mayor și Mercado de San Miguel, restaurantul este un magnet pentru turiști, dar vei găsi aici și foarte mulți localnici, dispuși să-ți povestească la un pahar de vin, istoria locului care a fost cândva frecventat de Goya și Hemingway.

 

Hemingway a adorat restaurantul „Botín” și adesea a intrat aici, imortalizând această instituție glorioasă în romanul „Și soarele se ridică”: „Am luat prânzul în restaurantul” Botin, la etajul al doilea. Acesta este unul dintre cele mai bune restaurante din lume. Am mâncat un porc prăjit și am băut „rioja alta”. Aici se desfasoara evenimentele finale ale romanului.

În secolul XX, familia Gonzalez a devenit proprietarul restaurantului. De fapt, după ce a fost deschis în 1725, această unitate nu a fost închisă nici măcar o dată, chiar și în timpul războiului, soldații au fost hrăniți aici.

Restaurantul Botin rămâne un restaurant tipic spaniol şi este cunoscut faptul că din când în când, membri familiei regale obişnuiesc să ia masa aici.

Astăzi, Sobrino de Botín, care ocupă toate cele patru etaje ale clădirii, este considerat cel mai prosper și mai popular restaurant din Madrid. Reconstruind-o, proprietarii au încercat, dacă este posibil, să păstreze atât aspectul instituției, cât și atmosfera care domnește întotdeauna în ea.

Restaurantul este specializat în bucătăria castiliană. Mâncăruri speciale și preferate ale vizitatorilor „sunt purceii de lapte prăjiți și mieii tineri.

Lista de vinuri, este imensă și diversă și fiecare vizitator va avea cu siguranță posibilitatea, pe baza capacităților financiare, de a alege o băutură care să le placă.

Povestea restaurantului Sobrino de Botín e una despre tradiţie, moştenire şi păstrarea identităţii. Poate de aceea a reuşit să reziste atâtea secole.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *