Pentru orice gospodină, a menține lucrurile albe este o mare problemă, de aceea, de cele mai multe ori acestea apelează la diferite substanțe chimice. Există însă și soluții naturale, care vă sunt de mare ajutor, iar pe primul loc se află oțetul.

Cum să păstrăm hainele albe fără să folosim soluții chimice-Iată ce trebuie să faceți.

Oțetul are grijă și de cele mai delicate haine
Dacă vreți ca lucrurile voastre să fie cât mai curate și mai dezinfectate, adăugați întotdeauna la clătire o ceașcă cu oțet. Tot oțetul este cel care poate fi folosit în loc de balsam, că îl puteți folosi cu succes, dacă vreți ca hainele să fie moi și pufoase.

Tricourile și cămășile au pete de transpirație? Tot oțetul vă scoate din impas. Nu trebuie decât să puneți puțin oțet la spălare și vor dispărea toate mirosurile și petele neplăcute. În plus, dacă veți adăuga o jumătate de ceașcă cu oțet la clătire, acesta va ajuta la eliminarea resturilor de săpun care rămân uneori pe hainele spălate. Scăpați cu oțet și de mirosul de alcool sau țigări, și totodată veți îndepărta și părul de animale și scamele. Nu în ultimul rând, hainele delicate pe care le spălați cu mâna nu se vo deteriora dacă veți pune 6 linguri cu oțet în vasul cu apă și le veți lăsa să stea la înmuiat o jumătate de oră.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *