Pentru că suntem în plină vară, ar fi indicat să lăsăm deoparte produsele din carne și să optăm pentru un meniu bazat cât mai mult pe legume și fructe. Pentru că dovlecelul este indicat doamnelor și domnișoarelor care vor să slăbească dar și să își mențină greutatea, aveți la dispoziție o rețetă minunată de ciorbă de dovlecei.

Vara aceasta, ciorba de dovlecei este vedeta-Iată cât de repede o puteți face.

Mod de preparare

Pentru a obține ciorbița de dovlecei, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg dovlecei, 2 morcovi, 1 păstârnac, 4 ardei roşii, 2 cepe mari, 1 legătură de leuştean, 2 linguri cu borş, 4 l de apă, 50 ml ulei, sare. Pentru început, dați pe răzătoare morcovul şi păstârnacul, tăiați ceapa cât mai mărunt, iar ardeiul şi dovlecelul cubuleţe.

Încingeți bine uleiul și puneți toate legumele, fără dovlecel. Adăugați sare și lăsați la călit, până când observați că acestea devin moi. Ulterior, puneți patru litri de apă și lăsați să dea în clocot, apoi adăugați dovleceii şi lăsați să fiarbă până ce observați că aceștia se pătrund. Când sunt fierţi şi dovleceii, puneți borşul și lăsați să mai dea într-un clocot, apoi adăugați leuşteanul tocat.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *