Nu există persoană care să nu fie speriată de momentul în care va îmbătrâni.

Chiar dacă folosim tot felul de crème și procedee care să ne țină vârsta pe loc, totuși, tinerețea fără bătrânețe nu a fost încă descoperită. Chiar și așa, oamenii de știință susțin că există o metodă cu adevărat extraordinară care încetinește procesul de îmbătrânire: dansul.

Oamenilor activi le funcționează creierul la orice vârstă

La rândul lor, experții în neurologie afirmă faptul că cei active fizic încetinesc procesul de îmbătrânire al creierului, iar cea mai bună formă fizică este dansul. De asemenea, foarte bun pentru mărirea regiunii creierului, care scade pe măsură ce îmbătrânim este și trainingul de anduranță.

Cât privește dansul, specialiștii au arătat că zona hipocampului din creier, care este cea mai susceptibilă să se micșoreze din cauza procesului de îmbătrânire, se mărește la cei care optează pentru această frumoasă metodă. Mai mult, dansul este mult mai eficient atunci când este însoțit de diferite schimbări coregrafice. Dar dacă oamenii au două picioare stângi, ce se poate face? Fiecare trebuie să danseze așa cum știe și cum îl duce muzica, spun oamenii de știință și atunci va fi cu adevărat fericit.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *