Se știe că este important să bem apă în fiecare zi, mai ales când este foarte cald. Ceea ce nu cunoaștem ar fi că sunt momente în care nu trebuie să consumăm apă.

Momentele în care nu trebuie să bem apă-Care sunt acestea?

După o masă copioasă

V-ați încărcat stomacul cu de toate și mai vreți să adăugați ceva în plus, adică apă. Nu faceți decât să vă balonați și să provocați durerile de abdomen.

După ce ați terminat antrenamentul

Sigur, în timpul exercițiilor fizice, vă este sete, ați pierdut multă apă și odată cu aceasta din sodiu și potasiu necesare organismului. Recomandat este să beți apă de nucă de cocos.

Când ați consumat deja multă apă
Se întâmplă rar, dar este posibil să beți prea multă apă și acest lucru vă poate pune în pericol. Puteți întrerupe echilibrul de sare al organismului prin acest consum exagerat de apă, ceea ce poate duce la deficiență de sodiu.
Maratoniștii sunt un bun exemplu. Atunci când continuă să bea apă, pe parcursul cursei sau după, celulele lor se umflă, ceea ce le produce greață, vomă sau chiar stop cardiac/deces

Când urina este transparentă

Știți exact când ați băut suficientă apă prin a merge la baie. Culoarea urinei este un indicator bun dacă trebuie să beți mai mult sau mai puțină apă. Urina este galben pal sau seamănă cu limonada? Deci ați băut destulă apă. Urina este transparentă? Ar trebui să limitați consumul de apă.

Ileana Mlădinoiu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *