Daca esti in pana de idei in ceea ce priveste gatitul, divahair.ro iti recomanda o delicioasa ciorba de pui a la grec. Prepara acum aceasta ciorba pui a la grec dupa reteta originala a unui maestru bucatar grec.

Ciorba de pui a la grec – delicioasa specialitate greceasca

Ingrediente:
400 g carne de pui

3 linguri orez

2 morcovi

½ telina

2 cepe

100 g smantana

2 oua

zeama de la o lamaie

sare, piper, patrunjel
Metoda de preparare:

Tai carnea cubulete si o pui la fiert in apa cu sare, lasand-o cam 20 de minute, timp in care se spumeaza.
Dupa cele 20 de minute adauga ceapa intreaga, morcovul si telina rase si mai lasa 15 minute apoi pune si orezul.
Cand toate legumele, carnea si orezul au fiert, scoate ceapa, apoi condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Separat, bati ouale cu smantana si cu zeama de la lamaie. Peste, adauga cate putin din zeama fierbinte si amesteca bine.
Pune aceasta compozitie in ciorba si opreste focul. Adauga apoi patrunjel tocat.
Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte. Chiar daca nu este un obicei tocmai grecesc eu o servesc intotdeauna cu ardei iute.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *