Multe femei folosesc fond de ten la ocazii speciale sau atunci când au nevoie să își ascundă anumite imperfecțiuni ale pielii. Însă, de cele mai multe ori, pielea trebuie lăsată să respire, fără prea mult machiaj pe față. Dacă îți faci griji în privința micilor imperfecțiuni, află că acestea pot fi tratate cu remedii naturale, nefiind nevoie să le ascunzi sub tone de farduri și fond de ten.

Cauzate de secreția anormală de melanină (pigmentul responsabilul de culoarea pielii), petele maronii sunt de mai multe feluri și mărimi și pot fi cauzate de mai mulți factori. Înainte de a căuta tratamente pentru a le îndepărta, e important de știut ce anume favorizează apariția acestor pete pe piele.

De ce apar pete maronii pe față?
De cele mai multe ori, petele apar pe față, dar e posibil să fie localizate și pe decolteu, mâini, umeri și spate. Petele care ne supără cel mai tare sunt, bineînțeles, cele de pe față, de aceea ne vom referi la ele în principal.

Așadar, iată câțiva dintre factorii care cauzează apariția petelor maronii:

Expunerea repetată la soare. Ne place să lenevim la soare și să ne bronzăm cât mai mult. Toate ne dorim culoarea aceea sexy de ciocolată cu lapte sau caramel, iar pentru a o obține suntem în stare să stăm cu orele în soare fără o protecție potrivită. Dacă nu folosim o loțiune solară cu protecție UV, corpul nostru va începe să producă mai multă melanină, pentru că așa știe el să se protejeze împotriva razelor ultraviolete. Această producție anormală de melanină va favoriza, în timp, apariția unor pete maronii pe față sau pe corp.

Schimbări hormonale. De-a lungul vieții există perioade în care ne confruntăm cu diverse schimbări hormonale. În timpul sarcinii, în corpul nostru apar mai multe dereglări ale nivelurilor de estrogen și progesteron, același lucru întâmplându-se atunci când luăm pastile contraceptive sau la menopauză. Fluctuațiile hormonale pot provoca producția anormală de melanină, iar acest lucru, combinat cu expunerea îndelungată la soare, cauzează apariția nesuferitelor pete maronii.

Epilarea facială. Îndepărtarea firelor de păr de pe față (indiferent de metoda de epilare folosită) poate provoca inflamarea pielii și, cu timpul, decolorarea acesteia în zonele respective.

Acnee sau alte cicatrici. Coșurile pot lăsa cicatrici pe piele, iar acestea se pot transforma, în timp, în pete maronii.

Vârsta. Pe măsură ce îmbătrânim, celulele pielii nu se mai regenerează la fel de repede. Prin urmare, pielea deteriorată nu se mai vindecă atât de repede și astfel apar așa-zisele „pete de bătrânețe”.

Ce remedii există pentru tratarea petelor maronii de pe față?
E important de știut că petele maronii nu reprezintă un pericol asupra sănătății, ci doar o problemă estetică. Așadar, trebuie să știi că există atât proceduri cosmetice, cât și remedii naturiste pentru tratarea petelor maronii de pe față.

Înainte de a apela la procedurile cosmetice cu laser, peeling chimic sau alte proceduri invazive sau noninvazive, noi îți recomandăm să încerci câteva tratamente naturiste. În acest fel, nu trebuie să mergi la farmacie sau la cabinetul de cosmetică, pentru că tot ce ai nevoie se găsește în bucătăria ta.

Iată, așadar, 10 rețete naturiste care te vor ajuta să scapi de petele maronii de pe față!

Soluții care au ca ingredient principal LĂMÂIA

Acidul citric și vitamina C prezente în lămâie au efect de înălbire și reprezintă exact ce ai nevoie pentru tratarea petelor maronii. Atenție însă, sucul de lămâie trebuie diluat sau amestecat cu alte ingrediente, pentru a nu irita tenul.

Nu aplica soluțiile pe bază de lămâie în zona sensibilă din jurul ochilor și nu te expune la soare imediat după tratamentul cu suc de lămâie.

1. Mască facială pe bază de suc de lămâie și iaurt

Ai nevoie de:

1 lămâie
1 linguriță de iaurt
Stoarce lămâia într-un bol și amestecă bine sucul astfel rezultat cu o linguriță de iaurt proaspăt. Aplică soluția pe față și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește apoi fața cu apă călduță din abundență. Acest tratament se aplică de două ori pe săptămână, timp de o lună.

2. Scrub de suc de lămâie și zahăr

Ai nevoie de:

½ de lămâie
1 linguriță de zahăr
1linguriță de ulei de cocos (pentru ten uscat)
Stoarce lămâia într-un bol și amestecă bine sucul astfel rezultat cu zahărul și uleiul de cocos. Aplică soluția pe față prin mișcări circulare, acordând atenție zonelor cu pete. Masează ușor timp de 2 minute, apoi clătește fața cu apă călduță din abundență.

Soluții care au ca ingredient principal CEAPA
Ceapa conține vitaminele A, C și E, antioxidanți puternici care protejează pielea de razele ultraviolete și luptă împotriva radicalilor liberi. Atenție însă: soluțiile pe bază de ceapă vor lăsa un miros puternic pe pielea voastră, așadar nu folosiți aceste soluții înainte de a merge la un eveniment special.

3. Suc de ceapă și miere

Ai nevoie de:

1 linguriță suc de ceapă
2 lingurițe de miere
Amestecă sucul de ceapă cu mierea într-un bol curat. Folosind un disc demachiant, aplică soluția pe față și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătește apoi fața cu apă din abundență. Poți aplica acest tratament în fiecare zi, timp de o lună.

4. Suc de ceapă și usturoi

Ai nevoie de:

½ de ceapă
3 căței de usturoi
Amestecă într-un blender ceapa și usturoiul, apoi strecoară sucul obținut de la ele. Folosind o dischetă demachiantă, aplică sucul pe zonele cu pete și lasă-l să se absoarbă complet în piele. Clătește apoi fața cu apă din abundență. Poți aplica tratamentul în fiecare seară, înainte de culcare.

Soluții care au ca ingredient principal CARTOFUL
Amidonul și zahărul din compoziția cartofului fac minuni pentru tenul nostru, ajută la exfolierea celulelor moarte, iar în combinație cu vitamina C, potasiul, zincul și fosforul, sprijină procesul de reîntinerire a tenului și elimină petele maronii de pe față.

5. Soluție cu cartofi și miere

Ai nevoie de:

1 cartof
1 linguriță de miere
Rade cartoful cu ajutorul unei răzători și amestecă-l apoi cu mierea. Aplică soluția pe față și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește apoi cu apă din abundență. Folosește tratamentul o dată la două zile.

6. Felii de cartofi și apă

Puteți aplica direct pe față (în zonele cu probleme) feliile de cartof, stropindu-le înainte cu puțină apă. Lăsați-le să acționeze 10 minute, apoi clătiți fața cu apă. Puteți face acest lucru în fiecare zi.

Soluții care au ca ingredient principal ALOE VERA
tratarea petelor maronii de pe față

Aloe vera are un efect miraculos asupra pielii datorită aminoacizilor și vitaminelor A, B, C și E din compoziția sa. Acestea, alături de betacaroten, ajută în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, hrănesc în profunzime pielea, ajută la îndepărtarea petelor maronii și au efecte analgezice și antiseptice.

7. Aloe vera gel

Gelul obținut direct din plantă este extrem de benefic pentru tratarea petelor maronii. Aplicați gelul direct pe zonele cu probleme și lăsați să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătiți fața cu apă din abundență. Acest tratament se recomandă a fi făcut în fiecare zi.

8. Scrub cu gel de aloe vera, zahăr și suc de lămâie

Ai nevoie de:

½ de cană de gel aloe vera
1 linguriță de zahăr
2 lingurițe de suc de lămâie
Amestecă bine toate ingredientele și aplică scrubul pe față, acordând atenție zonelor cu pete. Masează foarte ușor timp de 10 minute, apoi clătește fața cu apă. Poți repeta acest proces o dată la două zile.

Soluții care au ca ingredient principal TURMERICUL
Turmericul este un puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la îndepărtarea petelor maronii de pe piele.

9. Turmeric, suc de lămâie și lapte

Ai nevoie de:

½ de linguriță de turmeric
2 lingurițe de lapte
1 linguriță de suc de lămâie
Amestecă bine toate ingredientele și aplică pasta astfel obținută pe față, acordând atenție zonelor cu pete. Masează ușor timp de 15 minute, apoi clătește fața cu apă. Poți repeta acest proces o dată la două zile.

10. Turmeric, iaurt și ulei de măsline

Ai nevoie de:

½ de linguriță de turmeric
1 linguriță de ulei de măsline
1 ½ linguriță de iaurt
Amestecă bine toate ingredientele și aplică pasta astfel obținută pe față, acordând atenție zonelor cu pete. Masează ușor cu mișcări circulare și lasă soluția să acționeze timp de 15-20 minute (nu mai mult), apoi clătește fața cu apă. Poți repeta acest proces de două ori pe săptămână.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *