Lavanda de cea mai înaltă calitate se cultivă în Provence, fiind denumită comoara parfumată din sudul Franței. Aproape toate parfumurile franceze clasice conțin ulei de lavandă.

Este interesant faptul că, dacă lavanda în interior evocă invariabil asocieri cu stilul Provence – lemn alb, perne confortabile și chic rustic, atunci în parfumerie lavanda este un sinonim olfactiv pentru cămașa albă: castă, rece, aromă proaspătă și îndepărtată.
Proprietățile liniștitoare sunt atribuite florii albastre de munte – și judecând după popularitatea spray-urilor cu pilule de lavandă, nu se confundă deloc.

Lavanda a fost considerată în mod tradițional un ingredient răcoritor cu o conotație oarecum igienică. Din cauza mirosului „oficial”, îndepărtat, acesta a fost folosit în principal în aromele bărbătești. Cu toate acestea, Jacques Polge,fostul parfum Chanel a bătut cu stăpânire această componentă, creând unul dintre cele mai recunoscute și parfumuri sexuale din istorie – Platoul Egoyst, Lavanda face parte din Sauvage și Dior Homme masculin.

Floarea este unul dintre codurile de parfum Chanel (marca închiriază câmpurile din Grasse și răscumpără cultura, care este procesată imediat în fabricile proprii), iar motivul de lavandă este prezent în multe parfumuri iconice.

De asemenea, Guerlain a preluat măreția și gloria lavandei când au creat Mon Guerlain cu o supradoză de lavandă Carla, o varietate cu un sunet gustos, zahăr. Parfumuri pentru femei și multi-sex cu „spălare” de lavandă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *