Este foarte dificil să crezi că o floare poate provoca un atac de râs. Totuși, așa este. În Asia de Sud-Vest, pe Peninsula Arabică, trăiește o plantă, care se numește „floarea râsului”. Semința lui seamănă cu o mazăre și poate provoca un atac de râs fără cauză la o persoană timp de 30-40 de minute, după care va adormi. Localnicii au început să folosească boabe pentru a preveni durerile de dinți.

 

 

Acțiunea alcaloizilor dope este exprimată printr-un efect stimulator asupra sistemului nervos central și inhibarea simultană a nervilor periferici. Printre simptomele intoxicației se numără palpitații cardiace, gură uscată, tuse uscată, crampe sunt posibile.

În faza inițială a acțiunii , se observă uneori excitația, care se manifestă uneori sub formă de vorbire incoerentă și râs fără cauză, uitare, care se transformă într-o stare retardată cu perioade de activitate repetate. Uneori există halucinații și iluzii strălucitoare, în unele cazuri există atacuri de furie extremă și comportament distructiv.

Perioadele de excitare dau loc unui somn lung, sănătos, însoțit de vise vii și halucinații, adesea cu conținut sexual.
După trezire, mulți observă un sindrom de mahmureală și un eșec total al memoriei, sentimentul că totul s-a întâmplat cu altcineva.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *