Organizația Mondială a Sănătății recomandă reducerea zahărului la mai puțin de 10 la sută din consumul energetic zilnic. Mai mult, OMS promite că o reducere mai mică de cinci procente, sau aproximativ 25 de grame (șase lingurițe), pe zi va aduce beneficii suplimentare pentru sănătate.

De ce zaharul este daunator?
– ataca dintii,
– este bogat în fructoză, care poate suprasolicita ficatul dumneavoastră
– surplusul de fructoză din zaharurile adăugate se va transforma şi stoca în ficat ca grăsimi.
– atunci când oamenii mănâncă mult zahăr, acesta poate provoca rezistenţa la insulină, care poate contribui la mai multe boli.
– zahărul este principala cauză a obezităţii, atât la copii cât şi la maturi

Deci, cum reduci aportul de zahăr?

Nu te aștepta ca acest lucru să fie ușor.

Refuzarea zahărului este foarte dificilă: este dependență. Când îl excludeți, simțiți că aveți o dependență reală pentru primele trei zile.

Refuzați lucrurile dulci treptat pentru a nu experimenta întregul spectru de retragere a emoțiilor. Îndepărtați o categorie de alimente la fiecare două săptămâni: eliminati pâinea și cerealele pentru micul dejun, apoi treceți la eliminarea zaharurilor ascunse.

Scapă de depozitele dulci în bucătărie. Poate că atunci când în miezul nopții îți dorești o prăjitură sau o bomboana si nu le mai regasesti in bucataria ta,sigur iti va fi lene sa mergi la magazin.

Evitați iaurturile cu fructe.

Aduceti gustari sanatoase la lucru: nuci, seminte, legume tocate.

Limitează consumul de alcool. Indiferent de ce alcool vorbim conține zahăr.

Cumpără produse neîndulcite. Evident că trebuie să fii atentă și la îndulcitorii de sinteză care sunt la fel de periculoși ca zahărul, dacă nu mai rău: ciclamat de sodiu, zaharină, acesulfam K, aspartam, sorbitol.

Odihneşte-te suficient: când suntem obosiţi, folosim adesea zahărul ca sursă de energie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *