În toate mănăstirile din Muntele Athos și de la Meteora a fost oficiată vineri o Slujbă de Priveghere pentru încetarea pandemiei de Coronavirus, informează Orthodox Times.

Slujba a fost închinată Maicii Domnului și Sfântului Haralambie, recunoscut pentru ajutorul oferit în situații de epidemie.

De asemenea, la fiecare așezământ monahal din Sfântul Munte a fost organizată o procesiune cu sfintele moaște aflate în patrimoniu și au fost rostite rugăciuni pentru încetarea bolii.

Vremea ploioasă nu i-a împiedicat pe monahi să iasă înprocesiune, implorând ajutorul lui Dumnezeu.

Călugării din Muntele Athos i-au cerut Maicii Domnului și Sfântului Haralambie să oprească virusul care a afectat întreg globul pământesc.

Mănăstirea Vatoped se află la mijlocul țărmului de nord al peninsulei Athos, pe o colină la capătul de est al golful Strymonic. Pe teritoriul Mănăstirii Vatopedu se află și trei chilii românești.

Odoarele Mănăstirii Vatoped au fost purtate în procesiune în jurul lăcașului de cult.

Pandemia de coronavirus a afectat şi Muntele Athos care şi-a închis porţile pentru pelerini și vizitatori.

Guvernatorul adjunct civil al Muntelui Athos, Aristos Kasmiroglou, a suspendat intrarea vizitatorilor și pelerinilor în Sfântul Munte Athos până la 30 martie.

Decizia nu se aplică oficialităților și nici angajaților din Athos. Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a acceptat decizia guvernului publicată prin ordin ministerial în 16 martie.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *