Pandemia de coronavirus a dus nu doar la pierderea de vieți omenești, ci și la pierderea locurilor de muncă, închiderea unor afaceri sau intrarea în insolvență a unor companii. Totuși, în vreme ce pandemia de coronavirus şi măsurile au dat peste cap economiile lumii, pieţele financiare şi averile personale, trei fondatori din spatele unui producător de ventilatoare au câştigat, de la începutul anului, 7,3 miliarde dolari.

Potrivit Bloomberg, acţiunile companiei Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics au crescut cu aproximativ 41% de la începutul anului, fiind stimulate de creşterea masivă a cererii pentru ventilatoare – aparatură necesară persoanelor infectate cu COVID-19 care au dificultăți de respirație.

 

Li Xiting, din Singapore, preşedinte al companiei şi cel mai bogat om din stat, s-a îmbogăţit cu alte 3,7 miliarde dolari de la începutul anului, în total, acesta având peste 12 miliarde de dolari. Ceilalţi doi oameni din spatele companiei Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics sunt din Hong Kong.

 

Un alt miliardar care și-a sporit averea este Hu Xang, din Hong Kong, și unul dintre ceilalți doi oameni aflați la conducerea companiei care produce ventilatoare. Hu Xang s-a îmbogățit cu aproape 3 miliarde dolari, ajungând la 10,35 miliarde de dolari.

 

Cel de-al treilea om de afaceri aflat la conducerea Shenzen Mindray Bio-Medical este Cheng Minghe, care a câştigat 660 de milioane de dolari; averea acestuia este, în prezent, de 2,27 miliarde de dolari. Pandemia de coronavirus, pornită în decembrie 2019, în China, a dus la o penurie de echipamente medicale la nivel mondial, cele mai căutate fiind însă aceste ventilatoare necesare pacienților în stare critică.
Sursa libertatea.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *