Fostul ministru PSD al Sanatatii, Sorina Pintea, a revenit asupra demisiei din functia de manager al Spitalului Judetean din Baia Mare, fiind repusa in functie. Pintea a demisionat pe 2 martie, dupa ce a fost pusa sub urmarire penala de procurorii anticoruptie pentru luare de mita.

„In baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisa de Consiliul Judetean Maramures, inregistrata la registratura unitatii noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunica faptul ca d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta «Dr. Constantin Opris» Baia Mare. Pe perioada incapacitatii temporare de munca, d-na ec. Pintea Sorina va fi inlocuita de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arata intr-o adresa transmisa astazi de Sorina Pintea catre structurile din subordinea spitalului.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, social-democratul Gabriel Zetea, institutie in subordinea careia se afla spitalul judetean, a confirmat revenirea in functie a Sorinei Pintea.

„Nu a oferit nicio explicatie pentru revenirea asupra demisiei”, a declarat Zetea pentru G4Media.ro.

Sorina Pintea a demisionat din functia de manager al Spitalului Judetean din Baia Mare pe 2 martie, pe fondul acuzatiilor de luare de mita aduse de procurorii anticoruptie. Ea a fost initial arestata, dar ulterior a fost eliberata si pusa sub control judiciar.

Procurorii DNA o acuza pe Sorina Pintea ca ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala. Suma ar fi reprezentat a doua transa din suma totala, fostul ministru al Sanatatii din Cabinetul Dancila incasand anterior suma de 10.000 euro, conform DNA.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *