Săptămâna trecută (5 aprilie 2020) Health Impact News publicat o filmare cu un medic din New York care trata pacienţi infectaţi cu COVID19 în secţia de urgenţe şi la terapie intensivă (ATI), spunând că a observant că starea pacienţilor se înrăutăţea atunci când erau puşi pe ventilatoare.

El a declarat:ucid

Sunt un medic care a lucrat cu pacienţi infectaţi cu COVID+ în New York (NYC). Eu cred că nu tratăm boala care trebuie şi că trebuie să schimbam modul de abordare dacă vrem să salvăm cât mai multe vieţi. Încurajez orice formă de schimb de experienţă în special de la cei care lucrează aproape de pacienţi: doctori, asistente medicale, radiologi, farmacişti, oricare şi fiecare dintre ei. Sună bine sau greşit, este ceva mai corect de făcut? Vă rog să-mi spuneţi. @cameronks

Pe scurt, eu cred că nu tratăm boala care trebuie şi mă tem că acest tratament prost înţeles va face mult rău la foarte mulţi oameni într-un timp foarte scurt … mă simt obligat să vă dau această informaţie.

Boala pulmonară COVID-19, din câte văd eu, nu este o pneumonie şi nu trebuie tratată ca o pneumonie.

Nu ştim încotro ne îndreptăm. Băgăm tuburi pentru respiraţie în oameni şi-i băgăm pe ventilatoare şi mărim presiunea ca să le deschidem plămânii. Am vorbit cu doctori din toată ţara şi devine din ce în ce mai clar că presiunea pe care o folosim poate face rău la plămâni. Că e foarte probabil că presiunea înaltă pe care o folosim poate dăuna pacienţilor in care noi băgăm tuburi … folosim în mod greşit ventilatoarele… Pacienţii cu COVID-19 au nevoie de oxigen nu de presiune.

Ieri, pe 8 aprilie 2020, reporterul Mike Stobbe de la Associated Press a scris un articol în care a scris că mulţi doctori încep să se îndepărteze de la utilizarea acestor ventilatoare din cauza “numărului neobişnuit de mare de decese” a pacienţilor ventilaţi astfel.

Articolul lui a fost publicat de cele mai mari surse media “principale”. Stobbe a raportat că normal cam 40% până la 50% dintre pacienţii puşi pe ventilator mor, dar la pacienţii testaţi pozitivi pentru COVID19 acest număr sare la 80%.

Aceste ventilatoare mecanice sunt o afacere uriaşa acum în criza COVID19. Preşedintele Trump a impus firmei General Motors să producă 30 000 de bucăţi şi să le vândă guvernului la un “cost” raportat de 489 de milioane de dolari,relateaza Chicago Tribune

În timp ce oficialii din sănătate din întreaga lume se străduiesc să facă rost de mai multe ventilatoare pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, unii doctori se îndepărtează de la utilizarea aparatelor de ventilaţie mecanică dacă pot.

Motivul: Unele spitale au raportat un număr neobişnuit de mare de decese la pacienţii cu coronavirus puşi pe ventilatoare, iar unii doctori sunt îngrijoraţi că aparatele pot face rău anumitor pacienţi.

Tratamentele aflate în evoluţie scot în evidenţă faptul că doctorii încă învaţă cel mai bun mod de a gestiona un virus care a apărut cu doar căteva luni în urmă. Ei se bazează pe date empirice pe fondul unui val uriaş de pacienţi şi al lipsei materialelor de bază.

Ventilatoarele mecanice împing oxigenul în corpul pacienţilor ai căror plămâni cedează. Folosirea acestor aparate împlică sedarea pacientului şi introducerea unui tub pe gât. Decesul acestor pacienţi este comun, indiferent de motivul pentru care au nevoie de ventilare.

La modul general, 40% până la 50% dintre pacienţii cu probleme majore de respiraţie mor în timpul ventilării, spun experţii. Dar 80% sau mai mulţi dintre pacienţii cu coronavirus puşi pe ventilator în New York City au murit, declară oficialii.
Sursa saccsiv.wordpress.com


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *