Reţelele de socializare au fost invadate în ultimele săptămâni de tot felul de teorii conspiraţioniste, care susţin că antenele 5G râspândesc coronavirusul.

O parte dintre români cred că Guvernul ne obligă să stăm în casă noaptea, pentru a putea monta antene 5G pe ascuns. Specialiştii contactaţi de Antena 3 spun că nu avem niciun motiv să ne temem şi că totul este o diversiune.

Antene 5G s-au instalat în toată China, nu numai în Wuhan. Primele zone acoperite au fost Beijingul şi partea de sud, Shenzenul, unde sunt companiile de tehnologie, fără să existe acolo o erupţie de epidemie.

Ceea ce nu ştiu mulţi români e că antenele 5G au fost montate deja în foarte multe judeţe şi sunt funcţionale în marile oraşe. Totuşi, pe internet e prezentată doar informatia care creează panică, afirmă Liviu Nistoran, antreprenor.

Circa 20 de antene-relee au fost atacate in Regatul Unit in urma raspandirii zvonurilor care leaga tehnologia 5G de propagarea noului coronavirus, potrivit presei britanice, determinand guvernul sa adopte un ton mai ferm miercuri impotriva unei asa-zise „teorii nebunesti a conspiratiei”, potrivit AFP.

Youtube a anunţat că va elimina filmările care susţin că tehnologia 5G contribuie la răspândirea COVID-19, dar nu va face acelaşi lucru cu alte teorii conspiraţioniste legate de 5G, care nu sunt legate de coronavirus. Pe acestea din urmă, Youtube le consideră la graniţa conţinutului valid.

Experţii nu exclud ca în spatele acestei campanii de dezinformare să se afle Rusia, care a mai derulat astfel de campanii în trecut, legate de 5G.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *