Trăim în vremuri fără precedent. O treime din populația planetei este blocată, traficul aerian este limitat, zeci de fabrici s-au închis și viețile multora au fost întrerupte. Există, totuși, și părți pozitive odată cu instalarea carantinei și izolarea oamenilor pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Carantina are și efecte pozitive care se văd îndeosebi în marile orașe ale lumii. Noile date științifice arată că există o scădere imensă a poluării aerului. Cerul este mai senin, iar aerul este mult mai proaspăt.

Cerul este mai senin și aerul mult mai proaspăt pentru că noile date științifice arată o scădere globală imensă a poluării. La Paris, de exemplu, dioxidul de azot a scăzut cu 54%, iar la Madrid, Milano și Roma, cu aproximativ 50%. În nord-estul Statelor Unite ale Americii și China, calitatea aerului s-a îmbunătățit cu aproximativ 30% față de lunile trecute.

Poluarea din nordul Italiei, anul trecut, în comparație cu cea înregistrată după ce zonele au fost plasate în carantină
Poluarea înregistrată anul trecut în Franța, alături de cea înregistrată în acest an
Cum era poluarea în urmă cu un an în Madrid și Barcelona, în comparație cu cea de anul acesta

Los Angeles este un oraș recunoscut pentru traficul aglomerat și intens care face aerul aproape irespirabil, dar în ultimele săptămâni, de când cele mai multe activități s-au blocat, oamenii sunt forțați să stea în case, avioanele nu mai zboară atât se des, iar mașinile nu mai sunt pe drumuri, calitatea aerului s-a îmbunătățit.

Imaginile prin satelit au arătat o scădere dramatică a nivelului de poluare în China, ceea ce este „cel puțin parțial” din cauza încetinirii economice determinate de coronavirus, a anunțat agenția spațială americană NASA.

Poluarea din China: în stânga, intervalul 1-20 ianuarie 2020; în dreapta, intervalul 10-20 februarie 2020. Foto: NASA

New Delhi, cea mai lungă perioadă de aer curat

Efectele pozitive ale coronavirusului

În New Delhi, cele 21 de zile de carantină au fost declarate ca cea mai lungă perioadă de aer curat, potrivit Agenției Reuters. În imagini se poate vedea diferența. Porțile Indiei din 17 octombrie 2019 versus 8 aprilie 2020.

Sursele articolului:
stirimondene.fanatik.ro, libertatea.ro, digi24.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *