China avertizează Marea Britanie să nu pornească un nou „Război Rece”, după ce britanicii au transmis mai multe semnale că doresc să se îndepărteze de asiatici, pe care-i consideră responsabili de izbucnirea epidemiei de coronavirus.

China acuză Marea Britanie că vrea să pornească un nou „Război Rece”
Ambasadatorul chinez la Londra a acuzat politicienii britanici de „otrăvirea relațiilor” cu China și a considerat că britanii sunt disperați de mentalitatea de război rece.

Liu Xiaoming, ambasadorul chinez din Marea Britanie, i-a avertizat pe britanici să nu strice relațiile cu China printr-o atitudine nedemnă de anul 2020.

„E regretabil că unii politicieni din Marea Britanie sunt blocați în mentalitatea de război rece și compară China cu URSS, militând pentru un nou război rece”, a explicat ambasadorul asiatic.

Chinezii au transmis că lumea nu are nevoie, în acest moment, de tensiuni între marile țări. „Ei vor otrăvi relația dintre China și Marea Britanie, dar și efortul internațional de solidaritate fix în momentul când acesta e cel mai necesar”, a completat Xiaoming, conform Mediafax.

Războiul Rece (1947–1991) a fost o perioadă de tensiuni și confruntări politice și ideologice, o stare de tensiune întreținută care a apărut după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a durat până la revoluțiile din 1989.
China, investigată de mai multe țări din lume

Marea Britanie s-a alăturat pe lista țărilor care „investighează” originile Covid-19, alături de SUA. Britanicii par convinși că „partenerul” chinez e principalul vinovat pentru izbucnirea epidemiei, astfel că au gândit mai multe sancțiuni economice în acest sens.

Potrivit Business Insider, în parlamentul britanic s-a format un bloc numit „China Research Group” care dorește să-l convingă pe Boris Johnson, premierul din Marea Britanie, să ia măsuri împotriva Chinei.

Mai mult, un număr semnificativ de politicieni au cerut reevaluarea relațiilor cu China și, mai mult, vor să rupă o importantă înțelegere prin care compania chineză Huawei ar fi dezvoltat tehnologie 5G pe teritoriul britanic.

Serviciile de informații din Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Marea Britanie și Noua Zeelandă lucrează împreună pentru a încerca să demonstreze dacă pandemia de Covid-19 poate fi pusă pe umerii Chinei,relateaza fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *