Ministrul Afacerilor Interne a anunțat ridicarea carantinei din Țăndărei, oraș care a fost închis pe 4 aprilie din cauza crizei COVID-19.
Măsura este cuprinsă în ordonanța militară 11, care este în vigoare până pe data de 14 mai, întrucât în următoarea zi, România va trece de la starea de urgență la cea de alertă. „O decizie care cred că aduce bucurie în orașul Țăndărei și în județul Ialomița”, a spus ministrul de interne, Marcel Vela, într-o conferință de presă.

Carantina din Țăndărei a fost instituită la începutul lunii aprilie, la cererea prefectului județului Ialomița. Măsura a fost luată după ce 26 de persoane au fost depistate cu COVID-19. Propunerea a fost aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și înaintată Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit autorităților, peste 800 de oameni se întorseseră în martie din Anglia, Spania sau Germania și au transmis noul coronavirus în comunitate, deoarece nu au respectat carantina sau izolarea. Oamenii au fost păziți de armată ca să nu mai iasă din casă.
Sursa libertatea.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *