Chiar dacă este una dintre cele mai cunoscute și apreciate voci ale muzicii ușoare românești, statul nu a răsplătit-o niciodată pe măsura carierei sale. După zeci de ani în care a concertat pe cele mai mari scene ale țării, Mirabela Dauer încasează o pensie mai mult decât rușinoasă, însă nu se plânge nici măcar o clipă.

Mirabela Dauer primește o pensie de doar 760 de lei din partea statului român
Asta pentru că adoră să-i ofere publicului șlagărele sale și se încarcă în permanență cu energia pe care i-o transmite. Este răsplata cea mai de preț pentru orice artist, susține îndrăgita interpretă a unor melodii nemuritoare precum „Fotoliul din odaie”, „Morărița”, Floare albă, floare albastră” sau „Ioane, Ioane”.

760 de lei. Cu atât o răsplătește statul pentru impresionanta sa carieră, însă nu regretă că a ales acest drum. La cei 72 de ani ai săi, este plină de energie și se dedică întru totul pasiunii care o face fericită încă din copilărie. Deși suma nu este deloc demnă de unul dintre cei mai iubiți artiști ai acestei țări, se consideră un fericit al sorții. Știe că există o mulțime de români care abia dacă au ce să își pună pe masă zi de zi.

„760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită.

Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e.

Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara asta sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi.

Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, a dezvăluit Mirabela Dauer într-un interviu acordat recent.

A ales să-și trăiască întreaga viață în singurătate
A trecut prin două divorțuri și a simțit de multe ori gustul amar al dezamăgirii, însă nu vrea să se întoarcă în trecut. Preferă să-și trăiască viața în liniște într-o casă din Chiajna, alături de cățelușul său. Cât despre prietenii, multe dintre ele sunt doar de conjunctură și nu reușesc să reziste celei mai importante provocări: trecerea timpului.

„Mi-am dorit toată viaţa să am şi eu un bărbat care să-mi mai ia din griji. Dar nu l-am lăsat. De aia au şi fugit. Au considerat că nu sunt utili şi au plecat. Am momente când vreau să fiu doar eu cu căţelul.

Eu am cunoştinţe, prieteni de conjunctură şi familie, oameni apropiaţi mie, cu bune, cu rele, cu certuri, cu nevoi. Restul sunt prieteni de conjunctură. Viaţa e foarte scurtă şi se face târziu foarte rapid.

Vreau ca să am în jurul meu lumea sinceră, fără linguşitori. Nu trebuie să ne călcăm pe cap zilnic, să ne sunăm şi să ne sufocăm. Au fost prea multe dezamăgiri. Dezamăgiri de la oameni dragi”, a mai spus îndrăgita interpretă de muzică ușoară.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *